Вчера в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за нарушаване на наложените мерки против разпространението на заразна болест от министъра на здравеопазването. Служителите са установили, че 52-годишна жена от с. Сапарево е напуснала дома си по време на наложена й карантина от РЗИ – Кюстендил, за времето от 29.10.2020 г. до 11.11.2020 г. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за незазконна сеч на дървесина от държавния горски фонд. Сигналът е подаден от служители на ДГС, установено е, че са иззсечени и извозени от землището на с. Дворище 169 дървета от вида дъб. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал от собственика на имот в с. Гърляно, че е откраднат трактора му. Служителите на реда са открили трактора в близост до пътя – обърнат и с нанесени щети. Извършителят на деянието по-късно е установен. Той е 48-годишен местен жител. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на телевизор и златни накити от къща в кв. „Изток“. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.