Кюстендилски полицаи са задържали 22-годишен мъж за притежание на наркотични вещества. При извършени процесуално-следствени действия в жилището му са открити и иззети 8 опаковки канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на центрофуга за мед от къща в с. Грамаде, при предприетите издирвателни действия криминалистите установили извършителя на деянието – 45-годишен мъж от Дупница, в дома му са открити центрофугата, 300 къса цигари и 30 литра алкохол без български акцизен бандерол. Извършителят на кражбата е задържан за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка на ГП Е 79 пътни полицаи са установили 24-годишен водач на л.а. „Ауди“ да управлява след употреба на наркотично вещество, тестът е направен с техническо средство. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

Вчера при извършена съвместна проверка от служители на елекропреносно дружество и полицаи е установено незаконно присъединяване към мрежата на жилищна сграда на ул. „Саморанска“ в Дупница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

 

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали техническа помощ по отстраняване на паднало дърво на ул. „Асен Златаров“ и обезопасяване на къща в с. Граница – отстраняване на влечуго, няма пострадали хора.