Извършители на кражба на детски велосипед са установили вчера служители на Полицейския участък – „Изток“. 50-годишна жена и 55-годишен мъж са откраднали велосипеда, който е бил оставен от дете пред къща в с. Жабокрът. Велосипедът е иззет. Кражбата е била заявена на 13 октомври. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

51-годишен мъж от с. Невестино, управлявайки л.а. „Мерцедес“ снощи е причинил ПТП на АМ „Струма“/след тунела в посока София в района на Дупница/., като последователно се е ударил в 2 товарни автомобила. Няма пострадали хора. На водача на мерцедеса е направен тест за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.88 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари от къща в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера. Пожарът в с. Крайници е причинен поради небрежно боравене с открит огън, горели са стърнища, щети не са допуснати.

Пожарът в ел.табло в землището на с. Невестино е причинен от късо съединени. Изгоряло е таблото. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.