Снощи около 23.00 ч 46-годишен пиян водач на л.а. „Ланчия“ е причинил ПТП в района на с. Невестино, като се е ударил в л.а. „Опел“. При направения тест за употреба на алкохол резултатът на водача на опела е отрицателен, резултатът на 46-годишния водач е 2.40 промила алкохол в издишания въздух. При произшествието няма пострадали, нанесени са само материални щети. Водачът на ланчията е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на златни накити, 2 парфюма и часовник от апартамент в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е започнато досъдебно производство.

14 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН вчера в Кюстендилска област. Горели са сухи треви и храсти, низово са се развили 2 пожара в местността „Кършия“ - Дупница, и в землището на с. Долистово. Щети е нанесъл пожарът в землището на с. Копиловци, унищожени са 2 дка овощна градина.