Снощи кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен жител на с. Невестино за повреждане на дограма и проникване в медицински кабинет в селото. Той е бил във видимо нетрезво състояние. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършена проверка на л.а. „Шкода“, управляван от 52-годишен мъж от Козлодуй, пътните полицаи установили, че водачът управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.76 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ГП Е 79. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

На 1.8.2020 г. в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 2 гуми на л.а. „Хонда“ в с. Нов чифлик. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Кюстендил е заявено повреждане на л.а. „Шевролет“ и откраднат акумулатор. Автомобилът е бил паркиран в района на с. Гюешево. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 10 пожара в Кюстендилска област, 3 от тях са нанесли щети.

В събота при пожар в частен имот в Кюстендил са изгорели200 кв. м покривна конструкция, обзавеждане в къщата, лек автомобил. Няма пострадали хора.Пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН Кюстендил. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

При пожар в с. Боровец е изгоряла дървена селскостопанска постройка с 2 куб. м дърва за огрев. Причина за възникването на пожара е небрежно боравене с открит огън, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН Рила, няма пострадали хора.

На 1.8.2020 г в 1.11 ч е подаден сигнал в РСПБЗН – Кюстендил за пожар в товарно ремарке в с. Багренци. Огънят е унищожил ремаркето и 200 бали слама, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.