Снощи – малко преди полунощ, служители на РУ Кюстендил при извършване на рутинна проверка на двама младежи са открили и иззели 2 станиолови топчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. Проверката е извършена на ул. „Бузлуджа“. Единият от младежите е на 19 години, другият – на 21. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в с. Жиленци – запалил се е поради техническа неизправност л.а. „Ауди“, изгорели са двигателен отсек и предната част на автомобила. Няма пострадали хора.

Вчера екип на РСПБЗН – Рила е оказал техническа помощ на пострадали при трудова злополука граждани в с. Стоб. Инцидентът е възникнал по време на почистване на клони под електропреносната мрежа. Двамата служители са извършвали дейността с били с т.а. автомобил „Ивеко“, единият е осъществявал дейността с автовишка, камионът се е обърнал странично, пострадал е единият от работниците – 42-годишен, е настанен в благоевградска болница със счупени прешлени, другият – водачът на автомобила, 55 г., е с охлузни наранявания. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.