Вчера служители на РУ Кюстендил при проведени процесуално-следствени действия на адрес в кв. „Изток“ са открили и иззели 3 незаконно притежавани пистолета и пълнител с 11 патрона. Имотът е собственост на 52-годишен местен жител. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са установили извършител на кражба на мобилен телефон. Той е 57-годишен, от него е иззет откраднатият телефон. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали на ГП 1-6 при кв. „Изток“ 43-годишен мъж за склоняване към самоубийство на жената, с която живее на семейни начала. Жената не е пострадала, полицаи и пожарникари са я свалили от парапета на мост – искала да скочи. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол.39-годишен водач на л.а. „Ауди“ е проверен от пътни полицаи на ул. „В.Търново“ в града. Дрегерът е отчел резултат 2.92 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера служители на РСПБЗН- Кюстендил, са обезопасили в условия на нетложност обект в центъра на града – опасно надвиснали дървета от конструкцията на джамията, оказана е техническа помощ и на АПИ за отстраняване на паднало на пътното платно дърво в гр. Рила.