В края на миналата седмица в Кюстендилска област са извършени 3 кражби, унищожени са 200 м житни посеви.

400 лв. са откраднати от къща в Дупница, като проникването е осъществено през незатворен прозорец; мъжка чанта с 20 лв. и документи е открадната от паркиран пред автокъща в Дупница автомобил; кражба на 2 телевизора, подвижно барбекю,моторна резачка и 550 евро от къща е заявена в полицията в Кюстендил. Произшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите, уведомени са дежурни прокурони.

Унищожаване на 200 м житни посеви е заявено в РУ Кюстендил в края на миналата седмица в землището на с. Шишковци. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установени са следи от пътно превозно средство в нивата, започнато е досъдебно производство в РУКюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица пътни полицаи от Дупница са установили 34-годишен водач на товарен автомобил „Волво“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.38 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ при обслужването на 4 подадени сигнала – свалени са 2 котки от дървета в Дупница, отстранено е катастрофирало МПС край АМ „Струма“, отстранено е паднало дърво в центъра на Кюстендил.