2 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за нарушаване на наложена карантина. Единият, отклонил се от наложената мярка, е 44-годишен кюстендилец и е установен при проверка на КПП в с. Нов чифлик, другият е установен при проверка на изграденото КПП на изхода на Кюстендил в посока Соволяно. Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

Двама мъже/ на 43 и на 20 години/ са задържани в полицейския арест на РУ Бобов дол за кражба от кафе-аперитив в центъра на Бобов дол. На 1 срещу 2 май през нощта те взломили прозорец на търговския обект и събрали уеб камера, 2 бутилки с алкохол, и наличните пари – 11.35 лв. Задържани са на местопроизшествието от пристигналите полицаи. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

54-годишен мъж от с. Трекляно в събота вечерта е заплашвал с ловна пушка 70-годишна жена в дома й в с. Жабокрът. След подаването на сигнала в РУ Кюстендил са предприети незабавни действия, установен е автомобилът, с който се е придвижвал 54-годишният, на задната седалка е открита ловната пушка с патрон в цефта, установен е по-късно и мъжът. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени 2 извършени престъпления - счупено е задно панорамно стъкло на л.а. Сеат, откраднати са златни накити, 6 чифта маратонки и електронна игра от апартамент в града. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.