В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е задържан 20-годишен мъж за притежание на наркотични вещества, от него са иззети 2 опаковки с канабис и амфетамин, в РУ Бобов дол е задържан 23 годишен мъж за притежание на 5 опаковки канабис.. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебни производства са започнати по случаите, уведомени са дежурни прокурори.

20 досъдебни производства са започнати за времето от 16до 20 април в Кюстендилска област /5 в РУ Дупница, 15 в РУ Кюстендил, в РУ Бобов дол – 1/ за нарушаване на епидемичните мерки, въведени със заповед на здравния министър и нарушаване на карантина. Материалите са докладвани на компетентните прокуратури.

6 бързи полицейски производства са започнати /5 в РУ Дупница и 1 в РУ Кюстендил/ през празничните дни за управление на МПС след употреба на алкохол. Случаите са докладвани на дежурен прокурор.

На 19 април в бобовдолския квартал „Дружба“ е възникнало сбиване между група мъже, които преди това се веселили, 2-ма от участниците са пострадали – настанени са в дупрнишка болница с различни наранявания. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, четирима са задържани за по 24 часа в полицейския арест, уведомен е дежурен прокурор.

На 17 април в с. Трекляно е възникнало ПТП между лек автомобил „Нисан“ и т.а. „Нисан“, при обслужването на произшествието служителите на реда установили, че водачът на лекия автомобил/37 г./ е употребил алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.52 промила. Той е бил и карантиниран на 14 април от органите на РЗИ. По случая е започнато досъдебно производство, случаят е докладван на прокурор.

На 17 април в РУ Дупница е заявена кражба на 2 агнета от имот на ул. „Отец Полихроний“. Проникването е осъщаствено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През празничните дни в Кюстендилска област екипи на РСПБЗН са гасили 14 пожара, всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Материални загуби не са допуснати. 2 от пожарите – в района на община Трекляно, са се развили върху площ от200 и 300 дка, единият е навлязъл низово в гора. При гасенето на пожарите са оказали помощ и служители на горското стопанство.