Вчера дупнишки полицаи са задържали 27-годишен местен жител за притежание на канабис и оръжие. Проверката е извършена на улица в града, от него са иззети 2 опаковки със суха листна маса, при последвалите процесуално-следствени действия в дома му е открит и незаконно притежаван пистолет. 27-годишният мъж ще остане в полицейския арест 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато бързо полицейско производство за неизпълнение на разпоредени мерки за неразпространяване на заразна болест – 45-годишен мъж от града е нарушил наложената му карантина. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е постъпил сигнал от жител от с. Смочево, че на мулето му, което било вързано да пасе в имот наблизо до неговия, са нанесени множество наранявания. На извършения оглед от дежурна полицейска група на местопризшествието е присъствал и ветеринарен лекар, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 58-годишен мъж е подал сигнал в РУ Кюстендил, че му е нанесен побой от двама непознати в дома му в града. Пострадалият е със счупвания на лицеви кости, настанен е в столична болница за лечение, досъдебно производство е започнато по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е подаден сигнал от собственик на къща в града, че са му отнети 650 лв., електрожен, ъглошлайф, моторна резачка и друг инвентар, по негови данни проникването в имота му е станало през изминалата нощ. Досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.