Късно снощи криминалисти от РУ Кюстендил са открили в двора на къща в местността „Чифличето“ край града мотопед „Пежо“, който е бил заявен като откраднат от центъра на Кюстендил. 35-годишният собственик на къщата и 27-годишен негов познат са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в сградата на Общината в Дупница е възникнал конфликт между граждани, които са изчаквали реда си за получаване на административна услуга, и 52-годишен мъж, той отправял закани за физическа разправа както с гражданите, така и със служител на общинската охрана. Пристигналите на място полицаи са задържали агресивния мъж с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница, съставен му е акт по УБДХ.

Вчера в РУ Кюстендил са започнати 3 бързи полицейски производства за нарушаване на срок за карантина. Единият е 36-годишен от с. Лиляч, другите двама са установени от служители на КПП в с Нов чифлик – и са от Сапарева баня и от Симитли. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Напомняме, че нарушаването на епидемичните мерки, въведени със заповедта на министъра на здравеопазването, е основание за наказателно производство.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница вчера за управление на МПС след употреба на алкохол.58-годишен водач на л.а. „Алфа Ромео“ е бил зад волана с 1.79 промила алкохол; 57-годишен мъж от Сапарева баня е управлявал с 1.49 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете са направени с техническо средство. Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на телевизор и покъщнина от къща в града. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, 2 от тях са нанесли щети – в с. Търновлак е изгоряло оборудване в оранжерия за овощни дръвчета, причина за пожара е техническа неизправност. Няма пострадали хора. При пожара във вила в с. Вратца, възникнал през изминалата нощ, са унинщожени бяла, черна, компютърна техника и покъщнина, спасена е сградата. Причините за възникването на този пожар са в процес на изясняване от РУ Кюстендил.