Двама мъже са задържани от служители на РУ Рила вчера за иманярска дейност. От тях са иззети 2 монети и чан. Двамата мъже – единият е от Благоевград и е на 57 г., другият е от с. Покровник и е на 48 г., се придвижвали с л.а. „Опел“, разкопките са осъществили в землището на гр. Рила. Задържани са с полицейска заповед за по 24 часа. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор от ОП – Кюстендил.

Вчера пътни полицаи от РУ Бобов дол са установили 33-годишен водач на л.а. БМВ да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.22 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Той е от с. Дяково. Задържан е за 24 ч. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за счупен прозорец на работилница за хладилна техника в града. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна група. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в апартамент в града. Пожарът е бил причинен от включен и забравен бързовар. Щети не са допуснати, няма пострадали хора.