В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са установили и задържали 48-годишен мъж, обявен за международно издирване чрез Интерпол. Той е с влязла в сила прис ъда в Р Северна Македония за престъпление, свързано с наркотици.

Досъдебно производство е започнато в края на миналата седмица в РУ Дупница за управление на микробус с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена в района на местността „Бинека“, автомобилът е управляван от 60-годишен жител на с. Крайници.

21-годишен водач на л.а. „Нисан“ е установен от дупнишки полицаи да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена в гр. Сапарева баня, дрегерът е отчел 2.58 промила алкохол в издишания въздух от водача. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в центъра на Кюстендил пътни полицаи са установили 21-годишен водач на л.а. „Опел“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.98 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е деж урен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област.2 от тях са нанесли щети. В събота в обитаема паянтова постройка в кюстендилския кв. „Изток“ пожарът е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди – изгорели са 10 кв. м покривна конструкция и покъщнина. Спасена е сградата, няма пострадали хора.

Пожарът в землището на с. Драговищица е възникнал вчера, обхванал е 200 дка площ. Гасили са 4 противопожарни екипа, унищожени са 20 дка овощна градина. Причините за възникването изяснява РУ Кюстендил.