Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за увреждане на л.а. „Ауди“ – огънат е гюрукът на автомобила. Автомобилът е бил паркиран на кръстовището, образувано от улиците „Васил Левски“ и „Цар Освободител“. Предприетиса незабавни действия и извършителят е установен от полицаите. 43-годишният мъж е от Благоевград, задържан е с полицейска заповед, започнато е досъдебно производство по случая.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2 чифта маратонки от къща в кв. „Изток“. Служителите на реда са установили извършителите – две момчета на 18 и 19 години. Работата по случая продължава, изяснява се съпричастността им и към други противозаконни деяния.

Вчера в РУ Дупница е подаден сигнал за убито куче в кв. „Бистрица“, трупът му е бил в градинка пред жилищен блок. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Рила за управление на нерегистриран мотоциклет. 20-годишен жител на Кочериново го е управлявал по черен път край града. Мотоциклетът е иззет с протокол за доброволно предаване. За случая е уведомен дежурен прокурор.

През първите 2 дена на тази седмица служители на районните служби ПБЗН са обслужили 14 произшествия. Пожар в къща в с. Соволяно е нанесъл щети. Пожарът е причинен от късо съединение, унищожени са шкафове, абсорбатор, микровълнова печка, готварска печка, хладилник и пералня. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.