Криминалисти от РУ Кюстендил са задържали 3-ма притежатели на наркотични вещества.

По време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, служители са установили 27-годишна водачка на л.а. „Ауди“ да управлява след употреба на наркотични вещества. Тестът е направен с техническо средство. При проверката в дамската й чанта са открити и иззети 31 г канабис, 10 г амфетамин, 5 г МДМА, последвало е претърсване в дома й, където са открити още 13 г канабис, 23 г амфетамин и 15 г МДМА. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 27-годишната кюстендилка, която е попадала в полезрението на полицията и в друг случай, ще остане в полицейския арест 24 часа. Започнато е бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

23-годишен кюстендилец е опитал да осуети полицейска проверка на ул. „Шейново“ в града – опитал да бяга, изхвърлил станиолова опаковка. Задържан е, съдържанието на станиоловата опаковка е амфетамин, установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, по случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Задържаната 25-годишна дупничанка е била пътничка в проверен л.а. „Дачия“, от нея е иззето стъклено шише с течност, която при направения полеви наркотест е реагирала на метамфетамин. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Дупница са задържали 19-годишен младеж за притежание на наркотично вещество, при извършения обиск от него са иззети опаковка канабис и ръчно свита цигара - канабис. Проверката е извършена на ул. „П.Евтимий“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 6 пожара в Кюстендилска област. 5 от тях са причинени поради небрежност, 1 е причинен поради строителна неизправност в коми. Щети не са допуснати.