Дупнишки криминалисти установиха извършителя на кражба на голяма сума пари и документи от л.а. „Фиат“, който е бил паркиран в близост до спортната зала в града. Кражбата бе заявена в края на миналата седмица и по данни на заявителя са откраднати неустановена сума пари и оригиналните италиански документи на 6 автомобила. В процеса на оперативно-издирвателните действия полицаите са установили на територията на столицата извършителя, където са го задържали. Установено е, че отнетите пари са били 10 хил. лв. Част от парите и документите са открити и иззети. За разкриването на извършителя на престъплението са били от значение предоставените от Община Дупница кадри от системата им за видеонаблюдение. Задържаният с полицейска заповед е 50-годишен софиянец и е известен на полицията с противозаконни действия. Работата по започнатото досъдебно производство в РУ Дупница продължава под прякото наблюдение на прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 45-годишен водач на л.а. „Нисан“, който е управлявал след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Ана Малашевска“ в града в 14.40 ч, а дрегерът е отчел резултат 2.73 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в с. Горна Брестница – собствениците на къща в местността „Влахов дол“ изварявали консерви, огънят е унищожил 5 куб. м дърва за огрев, 10 кв. м покривна конструкция и абрихт. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена е къщата. Няма пострадали хора.