В РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие. Автопатрулни полицаи намерили на ул. „Цар Симеон“ в града, в близост до кафене, 3 гилзи. При последвала проверка в района и заведението 28-годишен мъж с пистолет и 5 патрона в пълнителя му, и 32-годишен мъж с пистолет с празен пълнител, пистолетите и боеприпасите са иззети. Двамата мъже нямат законно разрешение за притежание на оръжие. За случая е уведомен дежурен прокурор.

44-годишен водач на мотоциклет «Ямаха», нарушавайки правилата за движение, е причинил ПТП в с. Бистрица. Закаран е в дупнишка болница за лечение, без опасност за живота е. Водачът е бил в нетрезво състояние, резултатът от направения му тест е 2.22 промила алкохол в издишания въздух, мотоциклетът е бил без регистрационни табели. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи са установили в Бобов дол 65-годишен водач на л.а. «Пежо» да управлява с регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на около 70 лв. От черквата в с. Долно село, проникването е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на лебедка и акумулатор от товарен автомобил, който е бил паркиран в местността «Попови ливади» в Осоговската планина. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.