През изминалото денонощие в Кюстендилска област е установен водач на л.а. „Ауди“ да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена от дупнишки пътни полицаи на ул. „Самоковско шосе“ в града. Дрегерът е отчел резултат 2.46 промила алкохол в издишания въздух. 29-годишният водач е задържан с полицейска заповед за 24 часа.По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

Вчера е заявена кражба на електрически двигател от помпена станция в с. Невестино. При предприетите действия служители на РУ Кюстендил са открили двигателя в изоставено ремарке в близост до станцията. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера служители на ОДМВР- Кюстендил са извършили проверка в жилище в с. Соволяно поради наличие на данни за контрабандна дейност, открити и иззети са 200 къса цигари без български акцизен бандерол, по случая е образувана преписка.

През изминалото денонощие екипи на районните служби са гасили 4 пожара в Кюстендилско материални загуби не са допуснати.

Тази сутрин екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са гасили пожар в къща в село Пиперков чифлик. Сигналът е подаден на телефон 112 в 6.42 ч.

Тримата военнослужещи от състава на Сухопътни войски към Бригадно командване - Благоевград, редник Кристиян Георгиев и ерейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев, пътувайки за работа, се впечатлили от излизащ дим от къщата, спрели, оказали помощ по извеждането на 67-годишния собственик, изблъскали наблизо паркиран автомобил, за да не пречи при пристигането на противопожарната техника. Екип на ЦСМП – Кюстендил е оказал помощ на собственика на къщата, той отказал хоспитализация и се прибрал в селото си.

При пожара са унищожени 140 кв. м покривна конструкция, стълбищна клетка, опушени са 200 кв.м стени. Пожарът е причинен от късо съединение, противопожарните екипи са спасили от унищожение 200 кв. м от жилищната сграда, която е на 2 етажа.