В края на миналата седмица е задържан 19-годишен кюстендилец в ареста на РУ Кюстендил, той е установен в търговски обект в с. Соволяно, докато извършвал кражба на захарни изделия, цигари и пари. 19-годишният е проникнал чрез взлом в обекта, срещу него е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Кюстендилски полицаи са установили извършителят на кражба на пари от 2 търговски обекта в града. 15-годишното момче е извършило кражбите на 20 април, от единия магазин е откраднал 20 лв., а от другия – 70 лв. Работата по започнатите досъдебни производства продължава РУ Кюстендил.

25-годишен младеж е задържан в ареста на РУ Дупница с полицейска заповед за 24 часа за унищожаване и повреждане на чужда собственост. На 7 май през нощта той повредил с джип „Гранд Чероки“ два паркирани автомобила на улица в с. Джерман, гаражна врата и дворна врата на частен имот. Младият мъж е управлявал автомобила след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.30 промила. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница.

Досъдебно производство за престъпление против данъчната система е започнато в РУ Кюстендил срещу 35-годишен македонски гражданин. Той е управлявал товарен автомобил МАН, при извършване на проверка на пътя Кюстендил – Дупница полицаите открили в автомобила му 2470 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница срещу 58-годишна жена за престъпление против данъчната система. При извършена проверка в жилището й служители на Икономическа полиция са открили и иззели 436 къса саморъчно направени цигари и 0.693 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица бобовдолски полицаи са установили в момент на извършване на кражба на метални врати от училището в с. Горна Козница трима мъже и непълнолетен техен помагач. Извършителите на кражбата са от Бобов дол. Задържани са за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 25-годишна водачка на л.а. „Фиат“ е причинила ПТП в Кюстендил, като се е ударила в паркиран л.а. „Мерцедес“, при обслужването на произшествието тестът й за употреба на алкохол е отчел резултат 2.13 промила алкохол в издишания въздух. Взета й е кръв за лабораторен анализ, шофьорката е задържана за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Дупница е започнато бързо полицейско производство срещу 50-годишен водач на „Мерцедес“ – управлявал е след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.44 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена на ГП Е 79.

 

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН Бобов дол и Дупница са оказали съдействие за отстраняване на влечуги – от автомобил в района на Черна нива, и от бунгало в местността „Дренски рид“ край Дупница, оказали са съдействие на ЦСМП да стигнат до пациентка, гасили са пожар без материални загуби.