Незаконно притежавана ловна пушка и 13 патрона са иззели дупнишки полицаи от дома на 83-годишен мъж от Дупница. Проверката е извършена вчера, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

23-годишен мъж от София е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества. Той е бил пътник в спрян за проверка л.а. „Ауди“, съдържанието на цигарата му е реагирало на канабис при направения полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера служители на ОДМВР – Кюстендил, са иззели от 55-годишен водач на л.а. „Нисан“ бутилка с флуоросъдържащи парникови газове, които са забранени за внос и продажба на територията на ЕС. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи полицаи от Бобов дол са задържали в центъра на града 23-годишен младеж със саморъчно направена цигара от канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

60-годишен кюстендилец е сигнализирал полицията, че му е откраднат велосипеда, той го дал на непознато дете да се повози, детето не се върнало. .. При последвалите издирвателни действия полицаите открили велосипедът е продаден за 20 лв. Иззет е с протокол за доброволно предаване от новия собственик. Преписка е образувана по случая в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на инструменти, дрехи и 100 кг захар от частен имот в с. Червен брег. Проникването е осъществено чрез взлом, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.