3 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица - в РУ Дупница, РУ Рила и РУ Кюстендил, срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол и наркотични вещества.43-годишен водач на л.а. „Форд“ е проверен на ГП Е 79, дрегерът е отчел резултат 2.21 промила алкохол в издишания въздух, взета му е и кръвна проба за анализ; резултатът на 32-годишния водач на л.а. „Опел“ е проверен на ГП Е 79, техническото средство е отчело употреба на наркотично вещество от водача, от него е иззета и опаковка с марихуана. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Установеният от кюстендилски пътни полицаи водач на л.а. ВАЗ е бил зад волана с 2.75 промила алкохол в издишания въздух, взета му е кръвна проба за анализ. Тримата водачи са задържани за по 24 часа в ареста.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са намерили в землището на гр. Бобошево изоставен лек автомобил „Фиат Панда“. Автомобилът е бил противозаконно отнет през лятото на 2017 г. от София и е бил обявен за международно издирване от ГД „Национална полиция“. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Дупница е задържан 41-годишен мъж от Перник, който живее в Дупница. Той счупил стъкло на входната врата на обществена сграда. По случая е започнато досъдебно производство, задържаният е известен на полицията с противозаконни деяния. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В събота в с. Косово, общ. Трекляно, е намерен трупът на 61-годишна жена в двора на вила. При извършения оглед на място по трупа са установени множество наранявания, нанесени с твърд предмет. Закарана е за аутопсия в кюстендилската болница. Като заподозрян е задържан за 72 часа 63-годишният й съпруг. Семейството е от столицата. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е окръжен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на микровълнова печка, телевизор и фритюрник от къща в с. Усойка. Проникването е осъществено чрез взлом, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ по отстраняване на паднали и опасно надвиснали предмети и отводняване в 13 случая, спасили са паднало конче в необезопасена шахта в местността „Орлица“ в Рила. Гасили са 2 пожара с материални загуби. Техническа неизправност е причинила пожар в къща в Рила, изгоряло е домакинско имущество, спасена е сградата от опожаряване, няма пострадали хора. В с. Шишковци небрежно боравене с открит огън е довело до опожаряване на туристическа каравана. Няма пострадали хора.