Партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил. По време на консултациите при областия управител политическите партии коментираха, че относно организацията на изборите и състава на РИК, процесът в област Кюстендил минават в добър синхрон. Те отбелязаха, че това е благодарение на диалогичността и умението да се работи в консенсус от страна на всички политически представители в РИК.

За председател на РИК - Кюстендил бе избран Венцеслав Механджийски от коалиция ГЕРБ - СДС, а за секретар: Илиян Хаджийски от коалиция ПП - ДБ. Четирима бяха избрани за зам.-председатели: Огнян Иванов от ДПС, Владимир Миланов от “Възраждане”, Цветанка Харалампиева от коалиция “БСП за България” и Любчо Върбички от ИТН. Членове на РИК ще бъдат: Десислава Стоянова, Евелина Нешева и Миглена Николова от ГЕРБ - СДС; Светослава Радославова и Румяна Сергиева - Димитрова от ПП - ДБ; Йорданка Наумова-Метаниева от ДПС и Ралица Христова от “Възраждане”. 

Областният управител изрази увереност, че ще бъдат проведени едни спокойни, честни и прозрачни избори.

Инж. Александър Пандурски обясни, че институциите в област Кюстендил имат вече добра стиковка и ще се справят и при тези сложни избори. “Благодаря ви за разбирането и консенсуса. Това не се беше случвало отдавна. Насявам се в дух на толерантност да продължи предизборната агитация. Пожелавам успех на РИК и на всички вас!”, заяви областният управител.