Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. Д. /на 29 години/, привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за опит за убийство - престъпление по чл. 115, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК. В искането на прокуратурата се посочва, че на 02.02.2024 г., около 00,30 ч., пред вход на блок в жк. „Румена Войвода“, в гр. Кюстендил, обвиняемият е направил опит умишлено да умъртви С. Л. /на 40 години/, като му нанесъл удар с нож в областта на корема. Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини – оказана навременна медицинска помощ. 

Защитата поиска по – лека мярка за неотклонение - „Домашен арест“, предвид здравословното състояние на обвиняемия. 

Съдът счете, че на този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства и може да бъде направено обосновано предположение, че привлеченият като обвиняем Д. Д. е съпричастен към престъплението, за което е обвинен. То е тежко умишлено престъпление по смисъла на НК. Окръжен съд намира, че е налице е реална опасност да извърши друго престъпление.

Определението, с което по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок, считано от днес.