Обвиняем за умишлено убийство на мъж в гр. Кюстендил остава в ареста

Днес, 10.11.2023 г., по искане н Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.К. (на 49 години), привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на И.К. в умишленото убийство на 56-годишния Л.К. Деянието е извършено в апартамент в жилищен блок в кв. „Запад“ в гр. Кюстендил. Проведени са разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, следствен експеримент. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан, в това число и за престъпление срещу личността – причиняване на телесна повреда.

Съдът счете, че на този ранен етап от разследването е налице обосновано подозрение за съпричастност към деянието, което е тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ не по- малко от 10 години. Окръжен съд намира, че е налице е реална опасност да се укрие. Обвиняемият е осъждан, включително и за престъпления против личността- причинени две средни телесни повреди.

Деянието представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.