Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде на съд Г.С. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 115 от НК.

Обвиняемият Г.С. заедно със съпругата си В.Д.-С. осъществявал търговска дейност в кафене в кв. „Герена“ в гр. Кюстендил. Чест посетител в заведението им бил Х.С., чийто производствен цех се намирал в същия квартал. През м. август 2019 г. отношенията между него и съпругата на обвиняемия прераснали в много близки. Дори след като Г.С. разбрал за връзката им двамата продължили активно да контактуват, в т.ч. чрез социалните мрежи.

Притеснен от случващото се обвиняемият търсел начини да преустанови отношенията между Х.С. и жена си.

Около полунощ на 09.11.2019 г., след като видял кореспонденцията помежду им, Г.С. се обадил по телефона на Х.С. и го заплашил. Разбрали се да се срещнат и да изяснят отношенията си. Обвиняемият взел нож, тип войнишки, и излязъл навън.

https://www.kustendil.info/images//ubiistvo-kyustendil.jpg

Двамата мъже се срещнали пред дома на Х.С. Словесните пререкания помежду им прераснали в сбиване. Обвиняемият бил физически по-силен от опонента си и го надвил. Виждайки, че Х.С. извадил газов пистолет, Г.С. му нанесъл два последователни удара с нож в областта на корема. Пострадалият оказал съпротива и произвел един изстрел от близко разстояние в посока към обвиняемия, който засегнал анцуга му. Веднага след това Г.С. го нападнал, повалил го на земята и отново му нанесъл нараняване с нож. Х.С. престанал да оказва съпротива и останал неподвижно да лежи на пътя.

45-годишен мъж намери смъртта си в среднощен скандал

Виждайки безпомощното състояние на пострадалия и кръвта по ръцете си и на асфалта, обвиняемият осъзнал, че го убил. Сложил в ръцете на Х.С. няколко еврови банкноти, за да изгради впоследствие защитна версия за действията си. След това се обадил на телефон 112 за оказване на помощ.

Окръжен съд Кюстендил определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за Георги С. привлечен като обвиняем по чл. 115 от НК

На място пристигнали полицейските служители и медицински екип. Пострадалият починал при транспортирането му в лечебно заведение. Според изготвената по делото съдебномедицинска експертиза, смъртта му се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезно нараняване и остра кръвозагуба.

Обвиняемият заявил пред полицаите, че е пробол Х.С. при самозащита. Впоследствие не се признал за виновен и дал обяснения, че го убил поради изнудване за пари.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.