Окръжен съд – Кюстендил наложи ефективни наказания „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер от по 2 500 лв., по отношение на двама подсъдими – М. М. и В. С., и двамата на 22 г. Те се признаха за виновни в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата. 

М. М. и В. С. се признават за виновни, за това, че за времето от 11.02.2023 г. до 23.03.2023 г. в с. Слокощица, община Кюстендил, при условията на продължавано престъпление, сами и в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, са разпространили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - MDMA и коноп /марихуана/. Високорискови наркотични вещества са продавани и на непълнолетни лица. 

М. М. ще изтърпи следните наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца и глоба в размер на 2 500 лв., а В. С. - „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 2 500 лв. Съдът определя първоначален „общ“ режим за изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

И двамата подсъдими са извършили престъплението в изпитателния срок на условни наказания „лишаване от свобода“. Съдът привежда в изпълнение за М. М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, а за В. С. - наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца и определя първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанията. 

Определението подлежи на жалба и протест пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок.