Началникът на РУ Кюстендил Райчо Омерски изпрати поздравителни писма до директорите на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в града, с който ги поздравява и им благодари за достойно поведение на техни ученици.

В писмото на Омерски до госпожа Панчева е изразена благодарност и уважение към две момчета, които са предали в полицията намерен мобилен телефон и пари пред магазин в града.

В писмото до госпожа Стоилова началникът на районното управление благодари за достойна проява на петокласници които са намерили портфейл с лични документи и са се обадили в полицията. Те са предали намереното и то стигнало до собственичката.

Поздравявам Ви по случай най-българския, най-светлия празник за духовността и просветата на нацията 24 май! Желая Ви успехи по пътя на образованието и работата с младите хора. Изразявам възхищението си към честната и граждански осъзната проява на вашите ученици Иван Росенов Стоев и Велизар Венциславов Стоицов. Те върнаха радостта на собственика на мобилен телефон и пари, загубени пред магазин в града.

Госпожо Панчева, чрез Вас изразявам и уважението си към родителите на двете достойни момчета.

Честит Празник на Вас, колегите Ви и възпитаниците Ви!

Бъдете горди с успехите си!