Водният проблем и отказа да бъде финансиран водопровод за 6 села в общината между които и Слокощица, където отново има авария коментира на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на „Кубер прес“.
 
Той съобщи за негова проведена среща отпреди две седмици в МРРБ, оттам са заявили, че одобряват заявленията на община Кюстендил за шест села в т. ч. Соволяно, Радловци, Драговищица, Копиловци, Лозно и Слокощица за финансиране на водопроводи, като ще бъдат изпратени официално писмо за потвърждение и проектиране. Първоначалната информация е била, че финансиране за проектите във ВиК сектора е осигурено.
 
„Преди 2 седмици, когато бях на среща в регионалното министерство служител на министерството каза, че одобряват заявленията ни за финансиране на водопроводи за 6 села като ще ни изпратят официално писмо за потвърждение за проектиране, че ни финансират и след това когато са готови проектите да можем да ги подадем веднага, за да може да бъде финансирано самото строителство. Нас ни предупредиха да сме готови да подготвяме обществените поръчки. Онзи ден с изключителна тревога всички чухме, че министър Гроздан Караджов каза, че тези 500 млн. лв. не са отпуснати. В петък бях на среща на групата по региони в растеж водена от зам. министъра Деляна Иванова, която за съжаление потвърди, че финансовото министерство отказва да финансира заложените проекти за тези 500 млн. лв. Така че 6 села отново ще останат без финансиране. Отново държавата се обръща с гръб към нуждите в този изключително тежък сектор. Затова призовавам по най- бързия начин за вразумяване и финансиране на проектите в този сектор, не може от гражданите да пестиш.Обръщаш ли гръб на общините обръщаш гръб на всеки един от своите съграждани.“ обясни кметът на община Кюстендил.