Нови 111 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразените лица са от общините: Кюстендил - 51, Дупница – 43, Бобов дол - 5, Сапарева баня – 4, Бобошево - 4, Кочериново - 2 и Невестино - 2, съобщават от Областния оперативен щаб.

През вчерашния ден са имунизирани 126 души, като със завършен ваксинационен цикъл в област Кюстендил са 26 188 лица.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 39 лица. Петима от тях са интубирани, има и 18 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 54 души. Двама са на интензивно лечение, други трима също са в по-тежко състояние. По-голяма част от пациентите са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 34 пациенти. От тях 22-ма души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние, има и шестима пациенти в по-тежко състояние.

Починала е 60-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.