Нови 82 положителни случаи има през изминалите три дни /от 12-ти до 14 февруари/ в област Кюстендил. Най-голям е броят новозаразени лица в община Кюстендил – 68. Останалите случаи са в общините: Дупница – 7, по две положителни проби има от Кочериново и Невестино, по един новозаразен в Бобов дол, Бобошево и Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 73 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други шестима са в тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 14 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, всички останали са на кислород и в средно тежко състояние.

Шестима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Трима от тях са на кислород и в по-тежко състояние.

През изминалите три дни има починали шестима души – мъж на 81 г. от община Бобов дол, две жени на 81 г. и 84 г. от община Кюстендил и трима мъже също от община Кюстендил – 47 г., 71 г. и 86 г. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.