За изминалите три дни – от 11 до 13 декември, положителните проби с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област са общо 159. В община Дупница новозаразените с Ковид-19 лица са 77, в Кюстендил – 53, в Сапарева баня – 11, Бобошево – 8, в Бобов дол – 5, в Кочериново – 3, по един новозаразен с инфекцията има в Трекляно и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 26 лица. Десет са на кислород, като от тях двама са в много тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 37 души. От тях 25 лица са на кислород и в по-тежко състояние.

Към този час 62 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Двама от тях са интубирани и на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали шестима души, които са били с коронавирусна инфекция. Това са мъж на 77 г., мъж на 62 г. и жена на 62 г. от община Кюстендил, 73-годишна жена от община Рила, 67-годишен мъж и 45-годишна жена от община Дупница. Петима от тях са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.