Общо 88 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта: Кюстендил – 45, в Дупница са 22, Кочериново – 5, Сапарева баня – 4, по 3 положителни проби има в Бобов дол, Невестино и Бобошево, в Рила – 2 и само 1 нов случай в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 67 души. От тях двама са на интензивно лечение, а други девет са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 34 лица. Всички са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 34 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях четирима са на интензивно лечение, а други 18 са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа има починали две лица от община Дупница – 90-годишна жена и 76-годишен мъж. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.