Общо 162 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите четири дни – от 2 април до 5 април. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта: Кюстендил – 76, в Дупница – 61, Бобов дол – 9, Кочериново – 5, по 3 нови случая в Рила и Бобошево, в Сапарева баня и Невестино по 2-ма новозаразени, само една положителна проба от Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души. От тях петима пациенти са в реанимация, а 12 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 31 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са на интензивно лечение, а други 18 са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 49 лица. Всички пациенти са на кислородна терапия, но 28 са в по-тежко състояние.

През изминалите четири дни има починали 11 души, всички с придружаващи заболявания. От община Кюстендил: мъже на 68 г, 69 г., 76 г. и на 82 г., както и 93-годишен мъж от община Кочериново. От община Дупница: мъже на 66 г., 72 г., 76 г. и 81 г., както и две жени на 42 г. и 69 г. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.