Нови 95 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 55, Дупница – 23, Кочериново - 5, Бобов дол - 4, Сапарева баня – 3, Трекляно - 3, Бобов дол – 1 и Невестино – 1, информират от Областния оперативен щаб.


Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 45 лица. От тях петима пациенти са интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 30 души.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 29 пациенти. Един човек е в реанимация. Има 16 души на кислород, като шестима от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 34 души. Един човек е в реанимация, по-голяма част от настанените за лечение са на кислород.

През изминалото денонощие има починали двама души: 89-годишна жена, с редица придружаващи заболявания, от община Сапарева баня и 75-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.