За изминалото денонощие положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 51. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 23, Дупница – 16, Сапарева баня – 6, Бобов дол – 3, Кочериново – 2 и Невестино – 1, информират от Областния оперативен щаб.


Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 28 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а 14 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 39 души. Един от тях е в реанимация. Други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 34 лица. От тях четирима пациенти са интубирани, има и 20 души на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие е починал 59-годишна жена от община Кюстендил, с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.