За изминалото денонощие положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 56. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 35, Дупница – 17, Бобошево – 3 и Кочериново – 1, информират от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 23-ма пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 30 души. Един от тях е в реанимация. Други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 31 лица. От тях четирима пациенти са интубирани, има и 22-ма души на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие е починал 62-годишен мъж от община Сапарева баня, с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.