За изминалото денонощие положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са 43. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 19, Дупница – 10, Сапарева баня – 6, Кочериново – 4, Бобов дол – 2, Рила – 1 и Бобошево – 1, информират от Областния оперативен щаб.


В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 20 души. Трима от тях са в реанимация. Други петима пациенти също са в по-тежко състояние, а 12 души са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 33 лица. От тях четирима пациенти са интубирани, има и 19 души на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 16 пациенти. Осем души са на кислород, като трима от тях са в по-тежко състояние.

През изминалото денонощие са починали двама души: 75-годишна жена от община Сапарева баня и 80-годишен мъж от община Кочериново. Лицата са имали сериозни придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.