Днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР комисар В. Паргов и началникът на сектор „Пътна полиция“ Р. Боюклийски представиха стартиращата акция на полицията.

Седмицата на детската пътна безопасност /15-22 септември/ ще се проведе под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 21 септември е обявен от вътрешния министър за Ден без загинали на пътя.

Преди началото на учебната година служители на МВР и представители на местната власт са приключили с огледите на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради и обезопасяването на входовете на детските заведения и училищата и в това отношение са спазени изискванията.

Полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите на училищата по време на отиване и връщане от училище на децата, за да се осигури тяхната безопасност.

И през тази учебна година ще се осъществяват превантивните беседи по пътна безопасност с най-малките ученици, а програмата е съгласувана с РУО. Беседите ще се провеждат при присъствена форма на обучение и при спазване на противоепидемичните мерки.

Програмата предвижда беседи по пътна безопасност, съобразени с възрастта, и с учениците от прогимназиалния и гимназиален курс.

Комисар Паргов изрази увереност пожела „На добър час в новата учебна година“ на децата, учителите и родителите.