Общо 32 са новозаразените лица с Ковид-19 за изминалото денонощие в област Кюстендил. По общини положителните случаи са: Дупница – 18, Кюстендил – 9, Сапарева баня – 3, в Кочериново и Рила по 1, съобщават от Областния оперативен щаб.


Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 15 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а други седем са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 25 души. Двама от тях са в тежко състояние и в реанимация. Останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 16 души. От тях четирима пациенти са на кислород.

През изминалото денонощие е починала 75-годишна жена от община Дупница, която е била с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.