Частен инвеститор е с намерение да реализира проект свързан с експлоатация на комплекс "Парк Кюстендил“ и Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация - съобразно с предназначението им за провеждане на имунно-укрепващи процедури за здрави, хронично болни или претърпели тежко лечение хора, се посочва в докладна записка, която ще бъде разгледана от съветниците в Кюстендил на предстоящата юлска сесия, съобщават от „Кубер прес“.


От страна на инвеститора е заявена готовност за стартиране на предварителна подготовка за очертаване на основните елементи на модела на здравния център чрез формата на публично-частно партньорство в резултат на което в максимална степен да бъдат защитени и развити интересите както на община Кюстендил така и на частния партньор. В тази връзка е необходимо ОБС Кюстендил да даде съгласие за предварителни проучвания и подготовка на проекта, както и последващото представяне на проекта пред съветниците не по-късно от 30 ноември тази година.


Припомняме, че Oбщинcĸи cъвeт- Kюcтeндил със свое решение от 27 мaй 2010 гoдинa даде зелена улица за изгpaждaнeтo нa Meдиĸo-бaлнeoлoжĸи ĸoмплeĸc, c oблигaциoнeн зaeм в размер на 6.5 млн. евро.