През изминалите три дни – от 4 юни до 6 юни, няма нови положителни случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил, информират от Областния оперативен щаб.

Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 6 души. Един пациент е на интензивно лечение, останалите са сравнително стабилни и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение трима пациенти. Един е на интензивно лечение и един на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 3 лица. Един от тях е на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали двама души: мъже на 69 г. и на 58 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

С оглед тенденцията на намаляване на новозаразените с коронавирусна инфекция и настанените пациенти в Ковид отделенията на болниците в Кюстендилска област, Областния оперативен щаб преустановява изпращането на ежедневна справка до медиите.