Общо 73 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие. 
Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини: Кюстендил – 28, в Дупница са 30, Бобов дол – 5, Рила и Бобошево по трима положителни, Сапарева баня - 2, в Невестино и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб. 
Към днешна дата 27 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях двама са в реанимация, а други 12 са в средно тежко състояние и на кислород.     

 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 33 лица. От тях седем са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. 

 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 66 души. От тях един пациент е в реанимация, а осем други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 

 

През изминалото денонощие има починали трима души – 81-годишна жена от община Дупница; жена на 71 г. и жена на 57 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.