32 са новите случаи с Ковид-19 през изминалото денонощие в област Кюстендил. В общините Кюстендил и Дупница има по 12 заразени с инфекцията, в Рила са трима души, по две положителни проби има в общините Сапарева баня и Бобов дол и един нов случай в Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 61, като резултатите от тях стават ясни до 48 часа.

60 души се лекуват към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Трима от тях са интубирани и на интензивно лечение.

23 лица са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. 11 са на кислород, като от тях двама са в по-тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 35 души. По-голяма част от лицата са на кислород и в по-тежко състояние.

През изминалото денонощие е починал 69-годишен мъж, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семейството на починалия.