В Регионална библиотека "Ем. Попдимитров” пристигна съвременна UV машина за дезинфекция на книги, която дава възможност за обезпрашаване и дезинфекция на 6 книги едновременно за 30 секунди.

Тя е изключително ефективна срещу патогенни бактерии. Три UV лампи осигуряват максимална дезинфекция. Машината е придружена със СЕ сертификат и резултати от лабораторни тествания, включително и за COVID-19.

От Регионалната библиотека възстанвявт услугата "Заемане на книги" от 14 Декември 2020 г., но при специален режим на работа.

"Заемна за възрастни” ще обслужва на гише при предварително направена заявка за книги, която читателите могат да направят в сайта на библиотеката намиращ се на адрес: www.libkustendil.primasoft.bg

Остава ограничен достъпът до читалните. Ако имате да подготвите дипломна, курсова или домашна работа пишете на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на 078/ 55-01-22, а специалистите в Регионална библиотека "Ем. Попдимитров” ще Ви предоставят необходимата информацията!