Окръжен съд Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова започна съдебното следствие и проведе първо заседание по делото за убийството на 33- годишния кюстендилец Валери Дъбов /от 17.02.2019 г./

Съдът разпита 8 свидетели, сред които майката на Валери Дъбов, пострадалите Светлин К. и Михаил П. и полицейски служители, които са били на работа в деня на инцидента. Със съгласието на страните бяха приети показанията на сестрата на Валери Дъбов, дадени в досъдебното производство.

Съдът прие и изготвената от вещо лице съдебно техническа експертиза, в която е направена скица на района и са обозначени обществените сгради и търговските обекти.

https://www.kustendil.info/images//alex-ankov-ubijstvo-valeri-dubov.jpg

Следващото заседание по делото е на 30 октомври, за когато са призовани за разпит нови свидетели.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла като обвиняем Алекс Д. (на 19 години) за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК – умишлено убийство на Валери Дъбов и опит за убийство на Светлин К. и Михаил П.

Делото се гледа в 5-членен състав, от двама съдии и 3-ма съдебни заседатели, като съдът назначи и резервен съдебен заседател.