Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и наркотично вещество са открили и иззели кюстендилски криминалисти от къща в с. Слокощица.

По време на процесуално-следствените действия са открити 6 стръка канабис – полуизсъхнал, 7 стръка изсъхнал канабис и кутия със сухи листа. Общото количество на иззетия канабис е 2.567 кг. Видът му е установен с полеви наркотест. Открити и иззети са 3 пистолета, 86 боеприпаса и класьор с 92 монети с нумизматична стойност. 65-годишният собственик на имота е задържан с полицейска заповед до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са иззели 18 опаковки канабис от 17-годишен младеж. Проверката е извършена в района на балнеолечебницата в Кюстендил. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 17-годишният е задържан с полицейска заповед. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършване на полицейска проверка на 37-годишен мъж е открита опаковка с хероин у него. Проверката е извършена на ул. „Банска“. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Притежателят на хероина е задържан с полицейска заповед. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера следобед 50-годишна жена се е самозапалила в двора на наследствения си имот в гр. Кочериново.Работници, които били в съседен имот, угасили горящите й дрехи, подали сигнал чрез тел.112. Пострадалата е настанена в столично здравно заведение за лечение. Дежурна следствено-оперативна група от РУ Рила е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е подаден сигнал за взломно проникване в къща в с. Коприва, увредено е имущество, отнето е АТВ. По случая е започнато досъдебно произиводство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.