Районен съд Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ за 26 годишния кюстендилец Кирил К. Той е обвиняем за кражба на 3 броя подови, постелъчни пътеки от къща в кв. "Изток“.

В искането си до съда, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, районният прокурор Ивайло Илиев посочва, че обвиняемият има 3 предходни осъждания за последната една година, включително за кражба. В момента в съда е внесен и обвинителен акт за извършена друга квалифицирана кражба.

Адвокат Шейтанов пледира пред съда за по- лека мярка, а обвиняемият посочи, че иска да бере череши, за да събере средства, с които да възстанови щетите по друго дело.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, на база събраните доказателства към момента и неговите самопризнания. Кирил К. е осъждан многократно за престъпления против собствеността и за държане на наркотични вещества, и това обстоятелство води към извода, че може да извърши друго престъпление. Деянието е извършено само 3 дни след постановено на 22.05.2020 година определение на Районен съд Кюстендил, за одобряване на постигнато споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия за друго престъпление, пише още в мотивите на съдия Николов.