Председателят на Областния съвет на БФС – Кюстендил Евгени Йорданов връчи купите на първите 3 отбора в класирането на областните футболни групи – „Осогово“ и „Рила“ /4- та лига/. След обявеното в страната извънредно положение, заради пандемията от COVID -19, всички първенства от аматьорския футбол бяха прекратени, като се зачита класирането след последния изигран кръг.

Първенец в група „Осогово“ е отборът на ФК Велбъжд, като купата получи старши треньорът Радостин Джогански. ФК Велбъжд ще има шанс след бараж или с директна покана да се върне в Трета Югозападна лига. На второ място се класира червеният отбор на „Армейци“ – Кюстендил, като купата от председателя на БФС – Кюстендил Евгени Йорданов получи водачът на отбора Бисер Десподов. Трети в класирането на група „Осогово“ се класира тимът на „Спортист“- Слокощица, който бе представен от ръководителите си Радослав Атанасов и Юрий Балев. Голмайстор на групата е Бисер Методиев от „Армейци“ с 11 гола.

Общинският футболен клуб „Ботев“- Бобошево е първенецът в група „Рила“, на второ място е „Ботев“- Крайници и на трето „Сокол“ – Самораново. И трите отбора ще получат купи от Областния съвет на БФС – Кюстендил. Голмайстори на групата са Христо Лазов от „Рилец“- Ресилово и Емил Стоянов от „Германея“ – Сапарева баня, с по 9 попадения.