Родители на деца от детско-юношеската школа „Велбъжд“ започнаха подписка, с която настояват за оставката на президента на футболния клуб Васил Русаков. Намеренията им са да я предадат на местното ръководство на ГЕРБ и от там на централата в София. Причината е, че Русаков е общински съветник от ГЕРБ. Подписката започна на стадион „Осогово“, където се събраха десетки родители и футболни деятели.

Треньорът Кирил Мицов запозна родителите с решението на общинското ръководство, с което се замразява финансирането на школата. Пред родителите на стадиона се изправиха първо треньорите от школата- Красимир Петков, Кирил Мицов, Мартин Йорданов и Николай Наков. Те бяха подготвили и финансова обосновка , които са необходими за участието на отборите в различните първенства. Кирил Мицов обяви, че приходите от такси няма да са достатъчни и ще е необходима помощта на спонсори и на родителите. „Винаги има деца, които са болни или които отсъстват и никога не можем да съберем на 100 % средствата от такси, но дано успеем поне на 90 %. Мен ме интересува трудът и на колегите им от 6 години да не е напразно“, заяви Кирил Мицов. „Поканихме за тази среща и представителите на ръководството на клуба, две години нямаме старша възраст няма приемственост с мъжкия отбор. Така както треньорът Юли Кръстев си подаде оставка след отпадане на мъжкия тим, нормално беше другия човек, който да кажем е главата на това семейство, да потърси друг вариант така че да се излезе от тази ситуация. Не можаха хората да си подадат ръка, знаем, че имаше и друг отбор, получил промоция за Трета лига. Не се получи, въпреки нашите очаквания. И както каза един друг човек на една среща, нашата футболна общност е доста разединена. Надявам се, че в бъдеще ще се обединим в името на децата“, коментира Кирил Мицов.

Треньорът Николай Николов – Чезето изрази учудването си от отсъствието на ръководството на клуба. „Не знам защо ги няма тези хора, ние от две седмици ги търсим, те явно бягат от срещи от отговорност. Тук заявяваме, че имаме проект, че има хора с възможности, които ще помагат. Знам, че няма да има проблем с пътуванията. Трябва да направим така, че този човек президента на клуба да забрави за стадиона тук. Не знам как ще го направим. Само трябва да решим този огромен проблем. Как? Ставаме членове на футболния клуб и да предизвикаме общо събрание. Само трябва да го намерим този човек и да му дадем заявленията. Не знам как ще го издирам, тук има хора от полицията, да помогнат“, добави Чезето.

Не се крием, има проект, има хора от бизнеса, футболни хора, които ще помагат, ще работим прозрачно. Но този нов проект ще се осъществи, само ако това ръководство си тръгне. Условието да влезем като членове, да се направи Общо събрание и президента да си подаде оставка. Ние не искаме президент, който да коля и да беси, а да има председател на голям управителен съвет, избран от Вас, с футболни хора, родители, бизнесмени. Предполагам, че ще има доста кандидатури. Условията на общината са, г-н Петър Паунов каза по-рано на срещата, че като види децата да са радостни, а футболните деятели обединени, общината ще влезе с двете ръце и ще помага. Ние можем да го направим това нещо, единствено ако се даде терен на изява. Подготвили сме молби за членство, ако ни се даде възможност ще дадем предложенията си”, заяви един от инициаторите на срещата Слави Велинов, като уточни, че това е частно дружество, а не общински клуб.